Yorkshire pudding

W kuchni brytyjskiej to klasyczny dodatek do mięs. Znalazł się również w menu weselnego przyjęcia Williama i Kate.

Składniki na 6 porcji:

- 120 g mąki pszennej,
- 3 jajka,
- 280 ml mleka,
- 150 ml oleju roślinnego,
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Przesiać mąkę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, wymieszać, dodać mleko i szczyptę soli. Wyrobić za pomocą robota kuchennego. Do foremki z 6 wgłębieniami wlać olej i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Gdy olej jest rozgrzany nalewać ciasto, wstawić ponownie do piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać natychmiast.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia brytyjska

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje