Reklama

Reklama

Pomidorki w oliwie

We włoskim stylu.

Składniki:

Reklama

- 50 dag pomidorków kotajlowych,
- 2 strączki zielonej papryczki,
- kilka gałązek oregano i bazylii,
- 8 ząbków czosnku,
- 300 ml oliwy

Przygotowanie:

Pomidorki i papryczki umyć osuszyć. Zioła opłukać, listki poodrywać od gałązek. Czosnek obrać. Warzywa ułożyć w słoikach tak, aby słoiki były wypełnione do wysoko.ci 3/4. Do każdego włożyć po kilka gałązek oregano i listki bazylii. Wlać tyle oliwy, aby pomidorki były całkowicie przykryte. Szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce. Pomidorki nadają się do spożycia już po kilku dniach.


Dowiedz się więcej na temat: oliwa | W.E. | przetwory | pomidory

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje