Reklama

Reklama

Grillowane pstrągi

Na przyjęcia w ogrodzie.

Smacznego:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 150 ml oleju
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • sól, biały pieprz
  • pęczek tymianku
  • 8 pstrągów
  • 8 listków laurowych
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek i cytryna do dekoracji

Przygotowanie:

Na sos majonezowy: Żółtka, zmieszać z musztardą, po kropli dodawać olej, ubijając cały czas za pomocą robota kuchennego. Dodać jogurt i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

Reklama

Pstrągi nadziać tymiankiem i włożyć do nich po listku laurowym. Czosnek rozgnieść, zmieszać z oliwą i posmarować pstrągi, a następnie ułożyć na aluminiowych tackach do grilla. Grillować ok 15-20 minut, obracając. Sos majonezowy nałożyć do miseczki podawać z pstrągiem.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: pstrągi | grill | ryby

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama