Sałatka śledziowa z papryką

​ Śledzie pod każdą postacią, a zwłaszcza marynowane mogę jeść na okrągło. Nic nie przebije zielonych mojej Mamy ale na corocznych spotkaniach wigilijnych pojawiają się różnego rodzaju specjały z tą rybą w roli głównej. W tym roku hitem była sałatka z dodatkiem czerwonej papryki i czerwonej cebuli - prosta, szybka i efektowna, zagościła także na naszym wigilijnym stole.

Składniki dla 4 osób:

  •  4 filety śledziowe a’la matias w oleju
  •  2 papryki konserwowe (najlepiej pieczone)
  •  średnia czerwona cebula
  •  2 łyżki majonezu
  • świeżo zmielony czarny pieprz i sól do smaku

Reklama

Przygotowanie:
1. Odsączone śledzie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając majonez, sól i pieprz.
3. Schładzamy w lodówce przed podaniem (najlepsza na drugi dzień).

Źródło: Zmysłowe smaki

Dowiedz się więcej na temat: Sałatka śledziowa z papryką

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje