Reklama

Reklama

Smażona ryba z remuladą

Prosty i pyszny obiad.

Składniki:

  • 4 filety rybne
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Sól
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 1 ogórek
  • Pół pęczka szczypiorku
  • Koperek
  • 6 łyżek majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • Pieprz
  • 800 g ziemniaków
  • Natka pietruszki
  • 1 cytryna
  • 80 g mąki
  • 100 g bułki tartej
  • 3-4 łyżki oleju
  • 4 łyżki masła

Reklama

  Przygotowanie:

Filety skropić sokiem z cytryny i posolić. Jajo ugotować na twardo. Jajko, ogórka, cebulę pokroić w kostkę. Zioła drobno posiekać. Wszystko wymieszać, dodać majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Cytrynę pokroić w plasterki. Dwa jajka roztrzepać. Rybę panierować w mące, jajku, i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju 3-5 minut z każdej strony na złoty kolor. Plasterki cytryny usmażyć na maśle.

Rybę podawać z ziemniakami sosem i plasterkami cytryny.

Dowiedz się więcej na temat: ryba | remulada | Smażona ryba z remuladą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje