Reklama

Reklama

4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

Placki ziemniaczano-cukiniowe

Składniki:
- 800 g ziemniaków,
- 2 cukinie (ok 300g),
- 1 jajko,
- 2 łyżki mąki,
- sól, pieprz,
- 3-4 łyżki oleju,
- pęczek pietruszki,
- 250 g serka śmietankowego,
- cukier,
- 12 plastrów szynki długo-dojrzewającej
Przygotowanie:
Ziemniaki i cukinie obrać i utrzeć na grubej tarce. Dodać jajko i mąkę, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć placki na złoty kolor i osączać z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z serkiem śmietankowym, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Placki serwować z plastrami szynki i twarożkiem.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 1720 kJ/411 kcal

Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane | ziemniaki | tanie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje