Reklama

Reklama

4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

Placki ziemniaczano-kapuściane

Składniki:
- 850 ml kapusty kiszonej,
- pęczek szczypiorku,
- 150 g jogurtu naturalnego,
- 200 g śmietany 36 proc.,
- sól, pieprz,
- cebula,
- 300 g ziemniaków,
- 2 jajka,
- 30 g mąki,
- 50 g sklarowanego masła,
- 3 plastry szynki parmeńskiej,
- 6 plastrów wędzonego schabu
Przygotowanie:
Kapustę wyłożyć na sito i osączyć. Szczypiorek posiekać (1/4 odłożyć do dekoracji). Jogurt wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Wmieszać szczypiorek. Cebulę i ziemniaki obrać i utrzeć, wymieszać z kapustą (można ją dodatkowo pokroić), jajkami i mąką, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na sklarowanym maśle na złoty kolor. Na gotowe placki nakładać sos śmietanowy i po plastrze wędliny. Posypać szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 50 minut
Jedna porcja zawiera: 2100 kJ/502 kcal

Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane | ziemniaki | tanie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje