Cukinie w sosie pomidorowym

Pomysł na kolację.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 6 małych cukinii,
- 1/2 szklanki pęczaku,
- 1 marchewka,
- 1 cebula,
- mały por,
- vegeta,
- po łyżce posiekanej natki, lubczyku i listków selera,
- olej do smażenia,
- żółta papryka,
- 10 dag żółtego sera,
Sos:
- 1 cebula,
- ząbek czosnku,
- łyżka posiekanej bazylii,
- kartonik przecieru pomidorowego,
- sól, pieprz cukier

Przygotowanie:

Cukiniom zetnij końce, następnie każdą cukinię rozetnij w poprzek na pół lub na 3 części, wydrąż środki pozostawiając 1 cm miąższu od spodu. Ugotuj kaszę. Posiekaną cebulę, talarki pora i startą marchewkę duś na oleju około 5-6 minut, dodaj paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę i duś jeszcze 4 min. Zestaw z ognia, wymieszaj z przestudzoną kaszą, startym serem i posiekanymi ziołami. przypraw solą, pieprzem i vegetą. Farszem nadziej cukinie.

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | cukinia | potrawy wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje