Ekspresowa zapiekanka z pomidorów i fety

Smaki lata.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 cebule
  • Papryczka chili
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz
  •  Słodka papryka
  • Puszka pomidorów (850 ml)
  • 200 g sera feta
  • Oregano do dekoracji

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę, chili w krążki. Czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać chili i oregano, a następnie  przecier, przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać pomidory i  gotować ok 15 minut na słabym ogniu. Przełożyć do żaroodpornej formy, wkruszyć fetę. Zapiekać w 175 st. C przez 15-20 minut. Posypać oregano, podawać z bagietką.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas