Reklama

Reklama

Keczup domowej roboty

Rewelacyjny dodatek do pizzy czy frytek. Tak pyszny, że już nigdy nie będziemy chcieli sięgnąć po ten ze sklepowych półek.

Składniki: 3 kg pomidorów, 0,5 kg cebuli, 1 kg papryki czerwonej, ½ szklanki octu, szklanka cukru, 3-4 łyżki soli, 3 liście laurowe; kilka ziarenek ziela angielskiego

Reklama

Przygotowanie: Obrane ze skórki pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wraz z pokrojoną w pióra cebulą i papryką miksujemy w blenderze. Gładką masę przelewamy do dużego rondla, dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień, zdejmujemy przykrywkę i od czasu do czasu mieszamy. Po około 3-4 godzinach keczup powinien osiągnąć właściwą gęstość. Przed przelaniem do słoiczków wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe. Słoiki odwracamy do góry dnem.

Więcej przepisów Malwiny Zaborowskiej na przetwory z pomidorów znajdziesz tu!

Dowiedz się więcej na temat: Keczup domowej roboty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje