Młoda kapusta z pomidorami i schabem

Z letniego menu.

Składniki:

Reklama

- 0,7 kg. schabu,
- 1 główka młodej kapusty,
- 0,5 kg. dojrzałych pomidorów,
- 2 cebule,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki mąki

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W dość wysokim i szerokim garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę. Dodać kapustę, oprószyć solą, przemieszać i dusić do chwili aż zacznie zmniejszając swoją objętość. Dodać pomidory i gotować jeszcze 3-4 min. Kapusta jest za rzadka, można ją zagęścić zasmażką przygotowaną z masła i mąki. Schab usmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem i podawać z kapustą. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: wieprzowina | kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje