Danie meksykańskie - Czarna

Składniki (dla 4 osób): 450 g mielonego mięsa drobiowego; puszka kukurydzy; puszka czerwonej fasolki; puszka pomidorów bez skórki; 4 torebki ryżu; 1 cebula; olej roślinny; sól; pieprz; bazylia; oregano; curry; zielona pietruszka

Przygotowanie:

Do garnka wlać odrobinę oleju (tyle, aby zakrył dno), wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz mięso. Mieszając dodać sól i pieprz. Gdy mięso będzie już prawie miękkie, dodać pomidory oraz oregano i bazylię. Gotując na wolnym ogniu, wymieszać składniki. Następnie dodać fasolkę i kukurydzę (po odcedzeniu z soków z puszki) oraz curry. Mieszając gotować aż do wymieszania składników. Podawać z ryżem ugotowanym w osolonej wodzie. Danie posypać zieloną pietruszką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas