Kurczak imbir & curry - Cosma

6 udek kurczaka (udek, a nie nóg!!!); łyżeczka curry; pół łyżeczki imbiru; łyżeczka miodu; łyżeczka sosu sojowego; pół łyżeczki słodkiej papryki; szczypta pieprzu cayenne; pół kieliszka wódki (niekoniecznie); łyżka oleju.

Przyrządź marynatę z przypraw, oleju, miodu i wódki. Udka kurczaka ofiletuj (tj. obierz ze skóry i usuń kości), a następnie zostaw w marynacie na godzinę. Piecz w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, polewając wodą lub piwem co 10 minut. Podawaj z borówkami lub żurawiną. Od siebie mogę polecić jeszcze frytki ze słodkich ziemniaków. Porcja dla 3 osób.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas