Leczo - gonia

<b>Składniki:</b> 30 dag papryki czerwonej, 30 dag kiełbasy zwyczajnej, 3 średnie cebule, 30 dag pomidorów, 4 łyżki oleju roślinnego, mała ostra zielona papryczka, sól, vegeta, świeżo zmielony czarny pieprz.

Przygotowanie

Paprykę umyć, przeciąć na pół, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić w grubą kostkę. Obraną cebulę pokroić w cienkie półplastry, a kiełbasę w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę (2-3min), dodać kiełbasę i smażyć ją na dość dużym ogniu, aż się lekko zrumieni. Wtedy dołożyć paprykę i pomidory oraz ostrą zieloną papryczkę. Potrawę zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut. Na koniec doprawić solą, vegetą i pieprzem;-)

Leczo podajemy z ryżem, pycha :)

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas