Papryka z miodem (przetwory na zimę) - Elżunia

<b>Składniki:</b> 1 l wody, 2 szklanki octu, 1 szklanka oleju, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, 2 łyżki miodu, 10 ziarenek ziela angielskiego, 5 główek czosnku (tak, nie ząbków!!!), 3 kg papryki.

Przygotowanie.

Wodę, ocet, olej, cukier, sól, miód, ziele angielskie, czosnek - zagotować. 3 kg papryki pokroić dowolnie, wrzucić na 3 minuty do gorącej zalewy. Gorącą wyjąć, ułożyć w słoiczkach. Zalewę zagotować ponownie, zalać paprykę w słoikach, zakręcić, słoiki odwrócić do góry dnem, nie gotować! I to jest super, nie pasteryzujemy! Jest przepyszna i zawsze się udaje!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas