Penne z wieprzowiną - Ewa

2 polędwiczki wieprzowe, 1por, 4 pomidory (lub 1 puszka pulpy z pomidorów), pół kg pokrojonych pieczarek, 2 łyżki śmietany, 1 pęczek zielonej pietruszki, ewentualnie puszka zielonego groszku, pół kg ugotowanego makaronu penne

Przygotowanie:

Polędwiczki pokroić w słupki, smażyć 15 minut na oliwie. Dodać pokrojony por, smażyć 3 minuty. Dodać obrane ze skórki pomidory lub puszkę pulpy z pomidorów. W oddzielnym naczyniu odparować na maśle pieczarki, dodać do mięsa. Dołożyć śmietanę, pokrojoną pietruszkę, sól, pieprz, ewentualnie puszkę groszku i juz nie gotować. Następnie wymieszać przygotowany sos z ugotowanym makaronem penne.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas