Reklama

Reklama

Placuszki - myszka

40 dag pieczarek; pęczek szczypiorku (niekonieczny); podwójna pierś z kurczaka; 3 średnie cebulki; 3 jaja; ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej; ok. 2 łyżek oleju; ok. 2 łyżek magi.

Pierś, pieczarki i cebulkę pokroić na drobne paseczki lub kostkę. Żółtka wymieszać z mąką, olejem i magi - powstanie geste ciasto. Białka ubić na sztywną pianę.

Do ciasta wrzucamy pokrojone mięso wraz z pieczarkami i cebulką, solimy i pieprzymy do smaku,

następnie "wlewamy" ubitą pianę i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na złoty kolor na oleju.

Są po prostu przepyszne!!!!!!!!!!!! Gorąco polecam.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje