Placuszki - myszka

40 dag pieczarek; pęczek szczypiorku (niekonieczny); podwójna pierś z kurczaka; 3 średnie cebulki; 3 jaja; ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej; ok. 2 łyżek oleju; ok. 2 łyżek magi.

Pierś, pieczarki i cebulkę pokroić na drobne paseczki lub kostkę. Żółtka wymieszać z mąką, olejem i magi - powstanie geste ciasto. Białka ubić na sztywną pianę.

Reklama

Do ciasta wrzucamy pokrojone mięso wraz z pieczarkami i cebulką, solimy i pieprzymy do smaku,

następnie "wlewamy" ubitą pianę i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na złoty kolor na oleju.

Są po prostu przepyszne!!!!!!!!!!!! Gorąco polecam.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje