Risoto mercedes

1 kubek kaszy pęczak; 1 papryka czerwona; 40 dag pieczarek; kiełbasa zwyczajna; 2 cebule; przecier pomidorowy oraz przyprawy

article cover
INTERIA.PL

Kaszę gotujemy na miękko, po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy. W dużym garnku rozpuszczamy trochę tłuszczu i wszystkie składniki wrzucamy uprzednio krojąc je w kostkę a paprykę w cienkie paseczki. Gdy wszystko będzie dość miękkie dodajemy przecier i dolewając tyle wody, aby powstał sos nie za rzadki. Gdy już doprawimy do smaku, można według upodobania dodać jeden ogórek kiszony lub puszkę groszku konserwowego, a także zieloną pietruszkę. Przed samym podaniem wrzucamy kasze do sosu (nie odwrotnie) i dobrze podgrzewamy.Potrawa z nazwy być może nie bardzo apetyczna ale zapewniam, że bardzo smaczna.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas