Sałatka - alusia

<b>Składniki: </b> 2 pory, puszka ananasa, marynowany śledź, majonez, gęsta śmietana, pieprz, sól.

Przygotowanie

2 duże pory pokrojone jak makaron, posolić, zostawić na 2 godziny. Następnie mocno odcisnąć, dodać puszkę ananasa pokrojonego w paski. Dodać 4 szt wymoczonego marynowanego śledzia. Mały słoik majonezu dekoracyjnego połączyć z gęstą śmietaną, pieprzem, solą - włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Podawać na liściu salaty z chlebem - jasnym i ciemnym.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas