Reklama

Reklama

Sałatka - alusia

Składniki: 2 pory, puszka ananasa, marynowany śledź, majonez, gęsta śmietana, pieprz, sól.

Przygotowanie

Reklama

2 duże pory pokrojone jak makaron, posolić, zostawić na 2 godziny. Następnie mocno odcisnąć, dodać puszkę ananasa pokrojonego w paski. Dodać 4 szt wymoczonego marynowanego śledzia. Mały słoik majonezu dekoracyjnego połączyć z gęstą śmietaną, pieprzem, solą - włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Podawać na liściu salaty z chlebem - jasnym i ciemnym.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | sałatka | sałatki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje