Sałatka "thon de dijon" - przysłała Agata

1 sałata lodowa; 15 świeżych pieczarek; 1 średnia cebula; 2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 5 rzodkiewek; 3 łyżki musztardy miodowej; 2 łyżki majonezu; tarty parmezan do posypania. (Przepis na 2 duże porcje).

Przygotowanie:

Sałatę poszarpać na małe strzępki, dodać odsączonego tuńczyka i pokrojoną na cienkie plasterki rzodkiewkę. Cebulę i pieczarki pokroić w półksiężyce i podsmażyć na złoty kolor używając w tym celu jedynie łyżki oleju (tudzież oliwy ). Grzybki z cebulą połączyć z pozostałymi składnikami. Musztardę wymieszać z majonezem a następnie z sałatą. Wierzch posypać parmezanem - smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas