Śledzie smażone w zalewie octowej

<b>Składniki</b>: 1 kg płatów śledziowych, 3 jajka, mąka, 1 łyżka degusta, 1 łyżka czerwonego delikatu.

Przygotowanie

1 kg płatów śledziowych namoczyć w wodzie na 2 godz i osączyć. Zrobić ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Śledzie pokroić w kawałki obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor.

Następnie przygotować zalewę: 5 szklanek wody, 3/4 szklanki octu, 5 łyżek cukru, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie. Zalewę zagotować dodając pokrojoną w plastry cebulę (4 sztuki) i jeszcze raz zagotować i zimną zalać usmażone śledzie. Odstawić na 24 godz w chłodne miejsce.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas