Szaszłyki wieprzowe z szynką - przysłała Andzia

Składniki na 12 sztuk: po 1 pęczku pietruszki i szczypiorku, 10 dkg mielonego mięsa wieprzowego, 75 g twarożku śmietankowego, 4 cienkie kotlety wieprzowe, sól,pieprz, 4 plastry surowej wędzonej szynki, 4 korniszony, 4 łyżki oleju.

article cover
INTERIA.PL

Zieleninę posiekać, wymieszać z twarożkiem i mielonym mięsem. Kotlety rozbić, doprawić, na każdym położyć plaster szynki. Na kotlety wyłożyć porcję masy mięsno-twarożkowej i rozsmarować. Ułożyć po jednym korniszonie, mięso zrolować. Roladki pokroić na kawałki szer. 2-3 cm i nabić na szpikulce od szaszłyków. Szaszłyki obsmażać na rozgrzanym oleju ok. 4 min, udekorować pietruszką. Podawać na ciepło lub na zimno.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas