Zapiekanka z mielonym mięsem - wiola

Składniki: 1 duża cebula, ok. 60 dag mielonego mięsa, 3 ząbki czosnku, paczka makaronu, 40 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz, olej.

Przygotowanie

Reklama

Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju. Do cebuli dodać zmielone mięso, czosnek, sól, pieprz i dalej podsmażać, aż mięso nie będzie surowe. Do kiszonej kapusty dodać wody i gotować aż trochę zmięknie. Następnie ostudzić, odcisnąć z wody i pokroić drobno. Ugotować makaron świderki, muszelki lub inny i ładnych kształtach. Do makaronu dodać usmażone mięso z cebulą, następnie kapustę i wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Można podsmażać na patelni, można też posypać startym serem i zapiekać.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | sól | mięso

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje