Zapiekanka z naleśników - Izabela

na ciasto: szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody, 2 jajka, szczypta soli, łyżka oleju; na farsz: 1 główka białej kapusty, 20dkg pieczarek, łyżka koncentratu pomidorowego, 15dkg żółtego sera śól,pieprz, pół łyżeczki papryki

article cover
INTERIA.PL

Składniki ciasta wymieszać a następnie odstawić na pół godziny.Po tym czasie na tłuszczu usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, dolać wody i dusić.Gdy zmięknie odcedzić,dodać pokrojone i usmażone pieczarki oraz koncentrat pomidorowy.Przyprawić solą,pieprzem i papryką do smaku.W półmisku układać na przemian naleśniki i farsz.Posypać serem i zapiec.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas