Patelnia ryżowo-mięsna

Prosta potrawa z ryżu i mięsa mielonego.

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • por
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 400 ml bulionu
  • 20 g masła
  • 20 g mąki
  • 1 łyżeczka curry
  • 200 ml mleka
  • 200 g śmietankowego sera topionego
  • pół pęczka pietruszki

 Przygotowanie:

Reklama

 Ryż ugotowac w osolonej wodzie. Pora pokroić w plasterki, paprykę wypestkować, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć mięso, dodać pora i paprykę. Wlać 200 ml bulionu i gotować 15 minut. W tym czasie przygotować zasmażkę, dodać curry, wlać 200 ml bulionu i mleko, cały czas mieszając. Dodac serek topiony. Ugotowany ryż dodać do mięsa, dodać posiekaną pietruszkę, polać sosem.

 

 

 

 


Czas przygotowania 40 minut

Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal


Dowiedz się więcej na temat: ryż | mięso mielone | potrawy jednogarnkowe

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje