Jak szybko obrać młode orzechy? Ten trik jest hitem

InteriaKobieta Redakcja

Twardą skorupkę z orzechów rozłupiesz np. dziadkiem do orzechów
Twardą skorupkę z orzechów rozłupiesz np. dziadkiem do orzechów 123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Jak pozbyć się skórki z młodych orzechów?
  2. Gotowanie
  3. Prażenie na patelni
  4. Podgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku
  5. Blanszowanie

Jak pozbyć się skórki z młodych orzechów?

Zobacz również:

Gotowanie

Prażenie na patelni

Sterta łupin orzecha włoskiego z widocznymi wnętrzami, ułożona w przezroczystej torbie na tle czerwonego podłoża.
Młode orzechy włoskie są bardzo smaczne, o ile pozbędziesz się ich skórki Li Zhongfei123RF/PICSEL

Podgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku

Blanszowanie

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 149: Magdalena GrześkowiakINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?