Ten konkretny produkt może zatrzymać miażdżycę. Efekt pokazano w badaniach

Jagoda Pazur

Jagoda Pazur

Miska sfermentowanych ziaren soi natto z posiekanym szczypiorem na wierzchu.
Natto to tradycyjna japońska potrawa z fermentowanej soi, która może skutecznie cofać zmiany miażdżycowe123RF/PICSEL

Które produkty spożywcze wybierać, by zmniejszyć ryzyko miażdżycy?

Likopen zawarty w pomidorach może zmniejszać ryzyko rozwinięcia się miażdżycy
Likopen zawarty w pomidorach może zmniejszać ryzyko rozwinięcia się miażdżycy123RF/PICSEL
Łosoś zawiera duże ilości kwasu eikozapentaenowego, który jest przydatny w walce z miażdżycą
Łosoś zawiera duże ilości kwasu eikozapentaenowego, który jest przydatny w walce z miażdżycą123RF/PICSEL

Sfermentowana soja hamuje rozwój miażdżycy

"Nomada": Z Kazachstanu do Bydgoszczy. Jej historia podbija internetINTERIA.PL