Reklama

Rób przetwory

Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

Pomidory dojrzewają w słońcu, gałęzie uginają się pod ciężarem soczystych wiśni - to oznacza, że sezon domowych przetworów jest rozpoczęty. Specjalnie dla was przygotowaliśmy przewodnik po najlepszych recepturach. Od owoców i warzyw, które właśnie królują w ogrodach i na straganach po te, które dojrzeją dopiero za kilka tygodni - nasz kulinarny przewodnik będzie was prowadził aż do samej jesieni. Wystarczy zajrzeć do działu Kuchnia.

Dwie strony owoców

W zakładce Owoce na słodko znajdziecie klasyczne przepisy na dżemy, konfitury, powidła i galaretki owocowe. Ale przetwory owocowe to nie tylko słodkości! Pomożemy wam odkryć nowe smaki i zaskakujące połączenia. Czy próbowaliście już truskawek z bazylią i śliwek z chrzanem? Zwolennicy tradycyjnych smaków znajdą w dziale Owoce na ostro doskonałe dodatki do mięs, sosy i pikantne przekąski.

Reklama

Sezon ogórkowy

W dziale Przetwory z warzyw znajdziecie nie tylko przepisy na najpopularniejsze kiszonki i marynaty, takie jak kiszone ogórki lub marynowana papryka, ale także sporo oryginalnych receptur. Dowiecie się, co można przygotować z mało znanych warzyw (np. z patisonów) oraz jak przyrządzić coś zaskakującego ze zwykłej marchewki. Dla amatorów grzybobrania przygotowaliśmy dział Grzyby ze słoika.

Domowe nalewki

Do zalet domowych nalewek nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Są nie tylko smaczne - wiele z nich ma także lecznice właściwości, a co najważniejsze - ich przygotowanie wcale nie jest trudne.

Jeżeli znasz ciekawe przepisy, podziel się z nimi na forum. A po przygotowaniu doskonałych zapraw możesz odprężyć się rozwiązując quiz "Jakim jesteś przetworem?". Sprawdź czy masz charakter słodki jak truskawkowa konfitura, czy może bliżej ci do śliwki w occie.

RAPOTR SPECJALNY: DOMOWE PRZETWORY!

Życzymy udanych przetworów!

IG

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy