Reklama

Jedz te produkty, a zachowasz zdrowie

Wciąż przybierająca na sile moda na bycie fit, zdrowe jedzenie i powrót do natury sprawiła, że coraz głośniej zrobiło się o superżywności. Czym ona jest i czy warto skorzystać z tej formy leczenia?

Superżywność - dlaczego super?

Superżwyność to w sporym uproszczeniu takie pokarmy, których skład bogaty jest w wyjątkowo cenne dla organizmu składniki. Próżno szukać ich w słodyczach, żywności przetworzonej czy daniach typu fast food. Co możemy znaleźć w "super jedzeniu"?

Minerały, enzymy, proteiny, witaminy oraz antyoksydanty znajdują się na czele tej listy. Dalej znaleźć możemy niezbędne kwasy tłuszczowe, błonnik oraz koenzymy. W czasach, gdy większość z nas jest "niedożywiona" - stawiamy na ilość, ale nie jakość - warto wzbogacić swoją dietę o pokarmy, które dodadzą sił, energii i staną się czystym paliwem dla naszego organizmu.

Reklama

Superżywność zwiększa odporność, reguluje trawienie, chroni przed chorobami, stresem i chronicznym zmęczeniem.

Co jeść, by zyskać zdrowie?

Na czele super pokarmów znajdują się chlorella, spirulina, jagody goji oraz młody jęczmień. Warto sięgać również po olej kokosowy, jagody acai, siemię lniane, amarantus i komosę ryżową.

Superżywność pochłania metale ciężkie i czyści organizm z toksyn. To bogactwo składników odżywczych i potężna dawka energii!



INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy