Reklama

Reklama

Naturalna ochrona przed rakiem

Papryka

Reklama

Ma 5 razy więcej witaminy C niż cytryna. Najlepiej jeść ją surową lub kiszoną. Lubi towarzystwo oliwy i oleju, bo jej składnikiem są też przeciwnowotworowe witaminy A i E, przyswajane w obecności tłuszczu. W gotowaniu traci część właściwości.

Żółty grejpfrut

Swoją moc zawdzięcza m.in. selenowi. Najlepiej jeść go w cząstkach, ale jeśli jest za kwaśny lub za gorzki, wyciśnij z niego sok i zmieszaj z pomarańczowym. 

Grejpfruty przechowuj w temperaturze pokojowej. 

Uwaga, mogą spowalniać lub przyspieszać działanie niektórych leków - informację o tym znajdziesz na dołączonych do nich ulotkach. 

Pomidory 

Zawarty w nich likopen uwalnia się podczas obróbki. Najwięcej jest go w przecierze, pastach, koncentratach, keczupie. Dobrze się wchłania w towarzystwie oliwy z oliwek lub oleju. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje