ZDROWIE | Czwartek, 29 października 2020 (11:45)
Lubisz potrawy mięsne, ale zdarzają ci się dolegliwości trawienne po ich spożyciu, a może przyrządzane dotąd dania zwyczajnie ci się przejadły? Sięgnij po najlepsze dla konkretnego gatunku mięsa przyprawy, dzięki którym wydobędziesz nowe nuty smakowe i zapomnisz o dolegliwościach metabolicznych.
1 / 6
Wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina, drób, a może ryby? Które z mięs najczęściej gości na twoim stole? Polacy lubią dania mięsne. Coraz więcej osób skarży się jednak, że po takim posiłku zdarzają im się kłopoty trawienne. Mięso bywa ciężkostrawne, zwłaszcza czerwone, dlatego trzeba dobrze je doprawić, by wesprzeć metabolizm i zachować w pamięci jedynie walory smakowe. Uzupełnij kuchenne zakamarki odpowiednimi przyprawami, z pomocą których stworzysz prawdziwą ucztę dla podniebienia najbardziej wyrafinowanych smakoszy.
Źródło: 123RF/PICSEL