Reklama

Konopne gotowanie, Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz

Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres.

Dzięki tej książce:

- dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować,

- poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach - a są to sny piękne,

- odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego - stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji,

- przeniesiesz się do świata weed pairingu - nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów,

Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na:

Reklama

- kofty wołowe z miętową rajitą,

- płonący makaron z sosem serowym,

- ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką,

- chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami.

Wydawnictwo: Znak
Premiera: 5 maja 2021 r.



materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy