Znamy już ceny świątecznych potraw u Gessler. Jest drożej niż przed rokiem
Ceny w restauracjach Magdy Gessler w okresie przedświątecznym, rokrocznie budzą sporo emocji. Jeśli chodzi o cennik w lokalu "U Fukiera" na grudzień 2025, znane są już konkretne kwoty. Aby zjeść barszcz z uszkami, pierogi czy makowca, klienci będą musieli zapłacić jeszcze więcej, aniżeli rok temu.

Spis treści:
- Świąteczne menu u Magdy Gessler
- Ile kosztują świąteczne dania u Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg
Świąteczne menu u Magdy Gessler
Tygodnie poprzedzające Boże Narodzenie to prawdziwy rollercoaster w branży gastronomicznej. Niekończące się zamówienia, liczne spotkania opłatkowe i wymagający klienci to tylko namiastka tego, z czym muszą zmagać się pracownicy popularnych lokali w dużych miastach. Do tych wyjątkowo obleganych w okresie przedświątecznym należą oczywiście miejsca, których właścicielką jest jedna z najbardziej znanych w Polsce restauratorek - Maga Gessler. Królowa polskiej gastronomi może pochwalić się już kilkunastoma, wśród których najpopularniejszym ze względu na lokalizację jest lokal " U Fukiera" w Warszawie. Z uwagi na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia, przedstawiono już szczegółowe menu na grudzień, wraz z cenami. Jak się okazuje, za większość typowych potraw wigilijnych klienci będą musieli zapłacić więcej, niż w zeszłym roku? Jakie to konkretnie kwoty?

Ile kosztują świąteczne dania u Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg
W warszawskiej restauracji "U Fukiera" prowadzonej przez Magdę Gessler, oferta bożonarodzeniowa prezentuje się podobnie jak w ubiegłych latach. Dostępne są tradycyjne, polskie potrawy wigilijne jak m.in. uszka, barszcz czerwony, zupa grzybowa, pierogi i typowo świąteczne wypieki. Niektóre posiłki można odebrać tylko osobiście w Warszawie, jednak są też pozycje, które przedstawiciele restauracji wysyłają do klientów na terenie całej Polski. Jeśli komuś wydawało się, że ubiegłoroczne ceny u Gessler były przesadą, aktualne mogą wprawić w osłupienie. Jak dokładnie wygląda menu? Oto przykładowe ceny:
•Pierogi z kapustą i borowikami 5 szt. - 53 zł (2 zł więcej niż przed rokiem)
•Sos tatarski z grzybami 200 g - 39 zł
•Barszcz czerwony na zakwasie 900 ml - 69 zł (wzrost ceny o 2 zł).
•Sałatka jarzynowa z grzybkami marynowanymi 300 g - 44 zł (i 1 zł więcej)
•Uszka z borowikami 10 szt. - 73 zł (wzrost ceny o 3 zł)
•Pstrąg faszerowany koprem 1 szt. - 90 zł.
•Ryba po grecku 200 g - 49 zł.
•Kompot z suszu 900 ml - 57 zł.
•Zupa grzybowa 900 ml - 85 zł.
•Tort makowy z pomarańczami 3,5 kg - 475 zł
•Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi 1 kg - 95 zł (o 5 zł więcej niż rok temu)
•Sernik prawdziwie krakowski 1 kg - 97 zł.
Z powyższego zestawienia wychodzi, że jedno uszko do barszczu w restauracji "U Fukiera" kosztuje 7,30 zł, a za jednego pieroga trzeba zapłacić 10 zł i 60 gr. Mimo iż ceny te zdaniem wielu są dość wygórowane, na świąteczne przysmaki sygnowane przez Magdę Gessler chętnych nie brakuje. Jak zaznaczyła w przeszłości w jednym z wywiadów jej córka - Lara, na ceny w lokalach u restauratorki ma wpływ nie tylko znane nazwisko, ale przede wszystkim trud i wysiłek włożony w wieloletnią pracę nad marką.









