Tort pomarańczowy z kokosem

Składniki na 12 porcji

• 3 blaty biszkoptowe
• 2 szkl. śmietany kremówki• 10 dag wiórków kokosowych• po 3 łyżki cukru i żelatyny• 3 serki waniliowe• 1 dżem pomarańczowy • 1 galaretka pomarańczowa

Reklama

Sposób przygotowania

• Śmietanę i wiórki gotuj 10 min. Odstaw, po 30 min przecedź. Galaretkę rozpuść wg przepisu. Ostudzoną śmietanę ubij z cukrem. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Serki wymieszaj ze śmietaną. Masę połącz z żelatyną.

• Biszkopty posmaruj dżemem, a potem 2/3 kremu kokosowego.

• Placki ułóż jeden na drugim. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu, ew. obsyp wiórkami kokosowymi. Polej galaretką.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje