Daria Ładocha entuzjastką polskiej kuchni

Blogerka i dziennikarka kulinarna Daria Ładocha często sięga po specjały kuchni polskiej. Zupa pomidorowa, chłodnik, młoda kapusta czy dania z truskawkami - takimi specjałami rozpieszcza obecnie swoją rodzinę.

W domu Darii Ładochy polska kuchnia często gości na stole. "Mam dwie malutkie córeczki, które ewidentnie kochają kuchnię polską. Więc zupa pomidorowa, chłodnik litewski, jajko sadzone z młodą kapustką i ziemniakami - teraz to jest nasze menu" - opowiada popularna blogerka kulinarna, zwyciężczyni drugiej edycji programu "Agent - Gwiazdy".

Reklama

Co więcej, Ładocha uważa, że powinniśmy docenić to, jak doskonałe są polskie produkty spożywcze. Tym bardziej, że mają świetną markę za granicą. "Kiedyś król Tajlandii bardzo chciał zasadzić u siebie poletko truskawek i sprawdził na mapie świata, kto jest ich najlepszych plantatorem. Wyszło, że Polacy. Zawezwał niejakiego Polaka, który zrobił mu taką plantację, która oczywiście od razu upadła, bo to nie ten klimat" - przywołała anegdotę. Ciekawostką jest to, że blogerka w kuchni tajskiej jest równie biegła co w polskiej.

Gdy chodzi o truskawki, Ładocha wykorzystuje je nie tylko w konwencji deserowej, ale również jako dodatek do sałatek czy mięs. (PAP Life)

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje