Nadziewane pieczarki
Smaczne i efektowne.

Składniki:
- 8 dużych pieczarek,- 30 dag mieszanego mięsa mielonego,- 1 cebula,- 1/2 czerwonej papryki,- 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego,- 5 łyżek tartego parmezanu,- 1 łyżka oliwy,- 1-2 łyżeczki ostrej papryki,- suszony tymianek i bazylia,- pieprz, sól
Przygotowanie:
Warzywa obrać, oczyścić, opłukać. Cebulę oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. W misce umieścić mięso mielone, dodać pokrojone warzywa, 2 łyżki parmezanu, paprykę ostrą, szczyptę soli oraz pieprzu. Wszystko razem wyrobić aby składniki dobrze się połączyły. Z pieczarek usunąć nóżki, które następnie posiekać i podsmażyć na oliwie, zalać przecierem, doprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami i dusić 10 minut. Do naczynia żaroodpornego wlać sos. Kapelusze grzybów napełnić farszem mięsnym, ułożyć na sosie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypać pozostałym parmezanem.