Efektowna pieczeń zadziwi gości. Z przygotowaniem każdy sobie poradzi

Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim
Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim123RF/PICSEL

Składniki:

  • 450 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 750 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, czarny pieprz
  • 130 g masła
  • 500 g małych ziemniaków
  • 300 g marchewki
  • 400 g pora
  • 200 g mrożonego groszku
  • 5 łyżek mąki
  • 400 ml mleka
  • łyżka bulionu instant
  • 2 łyżki średnio-ostrej musztardy
  • tarta gałka muszkatołowa
  • mąka do podsypywania

 Przygotowanie:

"Ewa gotuje": Sałatka z grillowanym halloumiPolsat