Babeczki bezglutenowe z czekoladą
Ta pyszne, że znikają jedna po drugiej!

Składniki
- Ciasto:
- 2 niepełne szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki kakao
- pół szklanki brązowego cukru
- pół tabliczki czekolady
- 2 jajka
- szklanka mleka
- ćwierć szklanki oleju
- Nadzienie:
- konfitura pomarańczowa
- szczypta imbiru
- 2 mandarynki
- pół czekolady do dekoracji
10 porcji
Sposób przygotowania
1. Czekoladę posiekaj. Mąkę przesiej,wymieszaj z proszkiem dopieczenia. Jajka utrzyj z cukrem.Dodawaj wolno olej, przesianą mąkę,mleko i przesiane kakao. Zmiksuj.
2. Konfiturę wymieszaj z imbirem.Do papilotek wlewaj po łyżce ciasta, wkładaj łyżeczkę konfitury,przykryj kolejną łyżką ciasta. Wypełnij papilotki ciastem do połowy.Babeczki piecz około 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj ciastka utartą na tarce czekoladą i cząstkami mandarynki.