Babeczki bezglutenowe z czekoladą

Ta pyszne, że znikają jedna po drugiej!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Czekoladę posiekaj. Mąkę przesiej,wymieszaj z proszkiem dopieczenia. Jajka utrzyj z cukrem.Dodawaj wolno olej, przesianą mąkę,mleko i przesiane kakao. Zmiksuj.

2. Konfiturę wymieszaj z imbirem.Do papilotek wlewaj po łyżce ciasta, wkładaj łyżeczkę konfitury,przykryj kolejną łyżką ciasta. Wypełnij papilotki ciastem do połowy.Babeczki piecz około 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj ciastka utartą na tarce czekoladą i cząstkami mandarynki.

Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbaremInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas