Babeczki bezglutenowe z czekoladą

Ta pyszne, że znikają jedna po drugiej!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 niepełne szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki kakao
  • pół szklanki brązowego cukru
  • pół tabliczki czekolady
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • ćwierć szklanki oleju
  • Nadzienie:
  • konfitura pomarańczowa
  • szczypta imbiru
  • 2 mandarynki
  • pół czekolady do dekoracji
10 porcji

Sposób przygotowania

1. Czekoladę posiekaj. Mąkę przesiej,wymieszaj z proszkiem dopieczenia. Jajka utrzyj z cukrem.Dodawaj wolno olej, przesianą mąkę,mleko i przesiane kakao. Zmiksuj.

2. Konfiturę wymieszaj z imbirem.Do papilotek wlewaj po łyżce ciasta, wkładaj łyżeczkę konfitury,przykryj kolejną łyżką ciasta. Wypełnij papilotki ciastem do połowy.Babeczki piecz około 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj ciastka utartą na tarce czekoladą i cząstkami mandarynki.

Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbaremInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?