Bezglutenowe brownie z pieczonych batatów

Brownie
Browniemateriały prasowe

Składniki

  • 450 g batatów bez skórki – przekrojonych na pół i pieczonych 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C
  • 100 g daktyli
  • 150 g mąki kokosowej
  • 4 kopiaste łyżki kakao
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 250 ml dowolnego mleka roślinnego (najlepiej przygotowanego w domu)
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • szczypta soli himalajskiej lub morskiej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
8-10 porcji

Składniki

do ozdobienia ciasta

  • czekolada minimum 70% zawartości kakao
  • suszone mango pokrojone w paseczki
  • wiórki kokosowe i posiekane migdały lub płatki migdałowe podprażone na suchej patelni

Sposób przygotowania

Alkaliczne gotowanie
Alkaliczne gotowaniemateriały prasowe
Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?