Błyskawiczna sałatka z mandarynką

Doskonała na sylwestrową imprezę!

Składniki

  • 2 opakowania szpinaku „baby”
  • 6 mandarynek lub 2 pomarańcze
  • 1 awokado
  • 100 g orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2-cm kawałek korzenia imbiru
  • sól i pieprz


Szpinak umyj i osusz. Mandarynki obierz i podziel na mniejsze cząstki. Awokado obierz, pozbaw pestki i pokrój w ósemki.Rozłóż je na szpinaku i posyp orzechami włoskimi. Połącz oliwę z miodem i sokiem z cytryny. Dodaj starty imbir, sól i pieprz.Dokładnie wymieszaj, polej sałatkę.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje