Bób z bułką tartą

Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.

Bób
Bób123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Bób przebierz, opłucz. Wrzuć do garnka. Zalej wodą, posól. Dodaj kilka gałązek koperku. Ugotuj do miękkości (15-20 min). Ostudź, wyłuskaj z osłonek. Botwinkę umyj, odetnij listki, poszatkuj. Małe bulwy buraczków oczyść i ugotuj w wodzie z solą. Ostudź, pokrój w plasterki.

2. Bób i plasterki buraków przesmaż na 2 łyżkach masła, posól. Na reszcie masła zrumień bułkę tartą. Warzywa ułóż na liściach botwiny, polej bułką tartą.

Bób smażony z chorizoTV Interia
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas