Brownie z malinami
Poznajcie przepis na wegetariańskie i bezglutenowe, fasolowe brownie z malinami i z polewą z dodatkiem herbaty

Składniki
- ciasto
- puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
- 2 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- dekoracja
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 150 gram świeżych malin
- 3 łyżki liściastej np. Ahmad Tea London Pure Green
- sos malinowy
- 150 g świeżych malin
- 1 łyżeczka cytryny
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania
1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę
2. Wszystkie składniki wrzuć do miski
3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut... by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli
4. Przelej masę do formy
5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut
6. Odstaw do przestygnięcia
Dekoracja:
1. Zblenduj liście zielonej herbaty
2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej
3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty
4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami - jedna przy drugiej
Sos malinowy:
1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny
2. Zblenduj wszystko na gładką masę
Smacznego!