Brownie z malinami

Poznajcie przepis na wegetariańskie i bezglutenowe, fasolowe brownie z malinami i z polewą z dodatkiem herbaty

Brownie
Browniemateriały prasowe

Składniki

- ciasto

  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka oleju kokosowego

- dekoracja

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 gram świeżych malin
  • 3 łyżki liściastej np. Ahmad Tea London Pure Green

- sos malinowy

  • 150 g świeżych malin
  • 1 łyżeczka cytryny
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania

1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę

2. Wszystkie składniki wrzuć do miski

3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut... by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli

4. Przelej masę do formy

5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut

6. Odstaw do przestygnięcia

Dekoracja:

1. Zblenduj liście zielonej herbaty

2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej

3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty

4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami - jedna przy drugiej

Sos malinowy:

1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny

2. Zblenduj wszystko na gładką masę

Smacznego!

Przepis na bezglutenowe brownieInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?