Cała prawda o mrożonym pieczywie

Do mrożonego pieczywa nie trzeba dodawać konserwantów, ponieważ sam proces mrożenia hamuje rozwój mikrobów
Do mrożonego pieczywa nie trzeba dodawać konserwantów, ponieważ sam proces mrożenia hamuje rozwój mikrobówmateriały prasowe

Mrożone pieczywo zawiera dużo polepszaczy tj. stabilizatory, barwniki, konserwanty, E-281, E-202 – MIT

Mrożenie chleba za pomocą amoniaku jest szkodliwe - MIT

Proces mrożenia zapewnia możliwość dłuższego przechowywania pieczywa - PRAWDA

Mrożone pieczywo zawiera szkodliwe barwniki - MIT

Proces produkcji mrożonego pieczywa różni się od procesu produkcji świeżego = niemrożonego chleba - PRAWDA

Pieczywo mrożone jest wypiekane z ciasta głęboko mrożonego - PRAWDA

W dużych marketach wypieka się pieczywo z ciasta mrożonego importowanego z Chin – MIT

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?