Cannelloni z karkówką

Danie dla miłośników mięsnych potraw.

Cannelloni z mięsem
Cannelloni z mięsem123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag karkówki wieprzowej
  • cebula
  • 2 marchewki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostrapa pryka w proszku
  • zioła prowansalskie
  • czosnek granulowany
  • 30 dag przecieru pomidorowego
  • 20 dag makaronu cannelloni
  • łyżka masła
  • 1,5 łyżki mąki
  • niepełna szklanka mleka
  • 20 dag sera żółtego
4 osób

Sposób przygotowania

1. Posiekaj cebulę, marchewki, mięso. Usmaż z przyprawami i przecierem pomidorowym. 

2. Cannelloni wypełnij farszem. W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę oraz mleko. Przypraw solą i zalej makaron. Posyp serem. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C.  

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?