Caprese z bakłażanem

Znana sałatka w całkiem innej wersji

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • bakłażan (1 duży lub 2 mniejsze)
  • 4 pomidory (o średnicy bakłażana)
  • 150 g sera mozzarella
  • listki świeżej bazylii
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

1. Pokrojonego w plastry bakłażana posól z obu stron i połóż na sicie. Gdy puści sok, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Następnie skrop oliwą i podpiecz na blaszce piekarnika lub na patelni. 

2. Pomidory pokrój w plastry i ułóż je na przemian z podpieczonym bakłażanem w zgrabne wieżyczki. Oprósz solą, pieprzem, posyp startym serem mozzarella, skrop oliwą. Podaj z listkami bazylii.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje