Ciasto francuskie z rabarbarem i pistacjową posypką
Posypkę możesz wzbogacić np. podprażonymi płatkami migdałowymi.

Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łodygi rabarbaru
- 3 łyżki cukru
- 2 szklanki wody
- dżem malinowy
- 3 łyżki pistacji
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Rabarbar obierz, przekrój na pół i przełóż do garnka. Dodaj cukier i zalej wodą. Gotuj, aż zmięknie, odstaw do wystygnięcia. 2. Ciasto francuskie ułóż na blaszce do pieczenia. Przekrój na mniejsze kwadraty. Wokół każdego natnij ramkę o szerokości ok. 2 cm. 3. Każdy kwadrat posmaruj dżemem i ułóż ugotowany rabarbar. 4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 20 minut. 5. Posiekaj pistacje i podpraż na patelni. Wyjmij upieczone minitarty z piekarnika i posyp podprażonymi pistacjami.