Ciasto francuskie z rabarbarem i pistacjową posypką

Posypkę możesz wzbogacić np. podprażonymi płatkami migdałowymi.

Ciasto francuskie z rabarbarem
Ciasto francuskie z rabarbarem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rabarbar obierz, przekrój na pół i przełóż do garnka. Dodaj cukier i zalej wodą. Gotuj, aż zmięknie, odstaw do wystygnięcia. 

2. Ciasto francuskie ułóż na blaszce do pieczenia. Przekrój na mniejsze kwadraty. Wokół każdego natnij ramkę o szerokości ok. 2 cm. 

3. Każdy kwadrat posmaruj dżemem i ułóż ugotowany rabarbar. 

4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 20 minut. 

5. Posiekaj pistacje i podpraż na patelni. Wyjmij upieczone minitarty z piekarnika i posyp podprażonymi pistacjami. 

Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas