Cieciorka na lunch

Ciecierzyca to świetnie źródło biała. Polecana szczególnie wegetarianom

Składniki

  • 1 puszka cieciorki
  • 12 pomidorków cherry
  • 4 ogórki małosolne albo konserwowe
  • 2 garście liści szpinaku baby
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 4 łyżki oliwy
  • ok. 600 g ugotowanego wcześniej makaronu albo ryżu

Sposób przygotowania

Pomidorki pokrój w ćwiartki, ogórki w grubszą kostkę, a oliwki na połówki. Układanie sałatki w słoiku zacznij od makaronu lub ryżu, potem kolejno umieść: ogórka, cieciorkę, pomidorki, szpinak i oliwki. Całość skrop oliwą. To doskonały pomysł na zdrowy i sycący lunch do pracy albo na wycieczkę.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje