Cynamonowa delicja

Rozpływa się w ustach!

Czas przyrządzenia: 75 minut
Składniki dla: 10-12 pocji

Składniki

  • 1 szkl. mąki orkiszowej
  • 1 szkl. zmielonych orzechów
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 4 jajka
  • 5 dag ciemnej czekolady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2/3 szkl. oleju
  • 5 dag pistacji
  • 1/2 szkl. masy toffi
  • 1 łyżka masła i pistacje do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Czekoladę zetrzyj, pistacje posiekaj. Dodaj orzechy, mąkę, cynamon. Jajka ubij z cukrem i z miodem. Dodaj do mąki z dodatkami, dolej olej. Wymieszaj ciasto łyżką. 

2. Formę natłuść, nałóż ciasto, piecz ok. 50 min w 180 st. C. Masę toffi podgrzej z masłem, polej ciasto, posyp pistacjami. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje