Cynamonowa delicja
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- 1 szkl. mąki orkiszowej
- 1 szkl. zmielonych orzechów
- 1/2 szkl. cukru
- 3 łyżki miodu
- 4 jajka
- 5 dag ciemnej czekolady
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cynamonu
- 2/3 szkl. oleju
- 5 dag pistacji
- 1/2 szkl. masy toffi
- 1 łyżka masła i pistacje do dekoracji
10-12 pocji
Sposób przygotowania
1. Czekoladę zetrzyj, pistacje posiekaj. Dodaj orzechy, mąkę, cynamon. Jajka ubij z cukrem i z miodem. Dodaj do mąki z dodatkami, dolej olej. Wymieszaj ciasto łyżką. 2. Formę natłuść, nałóż ciasto, piecz ok. 50 min w 180 st. C. Masę toffi podgrzej z masłem, polej ciasto, posyp pistacjami.