Delicje francuskie z masą orzechową

Rogaliki z lukrem
Rogaliki z lukrem123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 50 dag mąki pszennej
  • 3 żółtka
  • 30 dag masła
  • 4 dag świeżych drożdży
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 szkl. mleka
  • sól

- nadzienie

  • 25 dag posiekanych orzechów
  • 1 łyżka pokruszonych biszkoptów
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego

- lukier i dekoracja

  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 3-4 łyżki wrzątku
  • 2-3 łyżki posiekanych orzechów

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na